10. března 2020
Dvoudenní workshop – jak správně, efektivně a ekonomicky využít moderní technologie (konvektomat) ve stravovacích zařízeních sociálních služeb
Gastronomie v sociálních službách je nedílnou součástí kvalitní péče o klienta.
Naše vzdělávací společnost AKADEMIA CZ by ve spolupráci se vzdělávacím střediskem NcM (gastro) ráda přispěla ke zkvalitnění těchto služeb.
Připravili jsme pro Vás dvoudenní workshop na téma jak správně, efektivně a ekonomicky využít moderní technologie (konvektomat) ve stravovacích zařízeních sociálních služeb.
Obsah workshopu
Využití moderní technologie a metody vaření
Konvektomat – profesionální kuchyňské zařízení, které kombinuje vaření horkým vzduchem a párou. Výhodou této technologie je krátký čas vaření a šetrný způsob tepelné úpravy pokrmů.
Příprava metodou SOUS – VIDE, vaření v páře – tato metoda zachovává v maximálním množství chuť, vitamíny, minerální látky a vzhled potravin. Teoretická i praktická ukázka přípravy masa, příloh, zeleniny.
Kombinované multi vaření – vaření více pokrmů najednou.
Ekonomická stránka konvektomatu – noční vaření, úspora energie, vody, spotřebičů, automatické mytí konvektomatu.
ZERO WASTE – správné využití „zbytkových“ surovin pro
použití polévek, vývarů, omáček, vaření přes noc, dlouhé tažení.
Lektor dvoudenního workshopu – Martin Zbudila LE CHEF
Martin Zbudila získal své mnohaleté zkušenosti a praxi v oboru gastronomie v Rakousku a Německu. Momentálně pracuje na pozici gastronomického poradce pro MIKROFARMY v Brně. Lektoruje v kuchařských kurzech pro vzdělávací společnost NcM a projektech POVEZ II.
Praxe Martina Zbudila
Osobní kuchař barona Friedricha Mayr Melnhofa, šéfkuchař v cateringu Gassner House of fine Catering v Salzburgu, šéfkuchař v zámecké restauraci Schloss Hellbrunn, která byla pod vedením Martina Zbudila oceněna 1 hvězdou slavného restauračního průvodce Michelin, 12 let praxe jako šéfkuchař v Hotelu zur Pfeffermuhle v St. Anton am Arlberg, 6 let praxe jako šéfkuchař na mnichovském Oktoberfestu v celtu Kalbsbraterei, zaměřeném na speciality z telecího masa.
Informace ke dvoudennímu workshopu
Maximální kapacita kurzu je 24 osob
První den – teorie
Místo konání kurzu – AKADEMIA CZ , Palackého třída 3048/124, 616 00, Brno
Termín kurzu – 18. 10. 2021 od 8:00 do 14:00
Druhý den - praxe
Místo konání kurzu – NcM vzdělávací středisko, Tuřanka 1148/107, 627 00, Brno
Termín kurzu – 19. 10. 2021, 20. 10. 2021, 21. 10. 2021 od 9:00 do 15:00
Praktická část je rozdělena do tří termínů po 8 osobách při naplnění kapacity kurzu. O rozdělení do skupin budete včas informováni.
Každý účastník obdrží certifikát o absolvování kurzu.
Po vyplnění údajů v objednávce Vám budou zaslány veškeré informace o kurzu a platbě na Vámi uvedený e-mail.
Těšíme se na Vás.
Přihlásit na kurz se můžete na tomto odkazu: https://akademia.cz/kurz-detail/139
Pro bližší informace nás kontaktujte telefonicky na čísle +420 737 254 072 nebo e-mailem na andrea.hegrova@akademia.cz