Gastronomie v sociálních službách | Akademia.cz

10. března 2020

Gastronomie v sociálních službách

Dvoudenní workshop – jak správně, efektivně a ekonomicky využít moderní technologie (konvektomat) ve stravovacích zařízeních sociálních služeb

Gastronomie v sociálních službách

Gastronomie v sociálních službách je nedílnou součástí kvalitní péče o klienta.

Naše vzdělávací společnost AKADEMIA CZ  by ve spolupráci se vzdělávacím střediskem NcM (gastro) ráda přispěla ke zkvalitnění těchto služeb.

Připravili jsme pro Vás dvoudenní workshop na téma jak správně, efektivně a ekonomicky využít moderní technologie (konvektomat) ve stravovacích zařízeních sociálních služeb.

Obsah workshopu

Využití moderní technologie a metody vaření

Konvektomat – profesionální kuchyňské zařízení, které kombinuje vaření horkým vzduchem a párou. Výhodou této technologie je krátký čas vaření a šetrný způsob tepelné úpravy pokrmů.

Příprava metodou SOUS – VIDE, vaření v páře – tato metoda zachovává v maximálním množství chuť, vitamíny, minerální látky a vzhled potravin. Teoretická i praktická ukázka přípravy masa, příloh, zeleniny.

Kombinované multi vaření – vaření více pokrmů najednou.

Ekonomická stránka konvektomatu – noční vaření, úspora energie, vody, spotřebičů, automatické mytí konvektomatu.

ZERO WASTE – správné využití „zbytkových“ surovin pro

použití polévek, vývarů, omáček, vaření přes noc, dlouhé tažení.

 

Lektor dvoudenního workshopu – Martin Zbudila LE CHEF

Martin Zbudila získal své mnohaleté zkušenosti a praxi v oboru gastronomie v Rakousku a Německu. Momentálně pracuje na pozici gastronomického poradce pro MIKROFARMY v Brně. Lektoruje v kuchařských kurzech pro vzdělávací společnost NcM a projektech POVEZ II.

Praxe Martina Zbudila

Osobní kuchař barona Friedricha Mayr Melnhofa, šéfkuchař v cateringu Gassner House of fine Catering v Salzburgu, šéfkuchař v zámecké restauraci Schloss Hellbrunn, která byla pod vedením Martina Zbudila oceněna 1 hvězdou slavného restauračního průvodce Michelin, 12 let praxe jako šéfkuchař v Hotelu zur Pfeffermuhle v St. Anton am Arlberg, 6 let praxe jako šéfkuchař na mnichovském Oktoberfestu v celtu Kalbsbraterei, zaměřeném na speciality z telecího masa.

 

Informace ke dvoudennímu workshopu

Maximální kapacita kurzu je 24 osob

První den – teorie

Místo konání kurzu – AKADEMIA CZ , Palackého třída 3048/124, 616 00, Brno

Termín kurzu – 18. 10. 2021 od 8:00 do 14:00

Druhý den - praxe

Místo konání kurzu – NcM vzdělávací středisko, Tuřanka 1148/107, 627 00, Brno

Termín kurzu – 19. 10. 2021, 20. 10. 2021, 21. 10. 2021 od 9:00 do 15:00

Praktická část je rozdělena do tří termínů po 8 osobách při naplnění kapacity kurzu. O rozdělení do skupin budete včas informováni.

Každý účastník obdrží certifikát o absolvování kurzu.

Po vyplnění údajů v objednávce Vám budou zaslány veškeré informace o kurzu a platbě na Vámi uvedený e-mail.

Těšíme se na Vás.

 

Přihlásit na kurz se můžete na tomto odkazu: https://akademia.cz/kurz-detail/139

 

 

Pro bližší informace nás kontaktujte telefonicky na čísle +420 737 254 072 nebo e-mailem na andrea.hegrova@akademia.cz

Mohlo by se vám také líbit